Te koop

Overige zaken

Dating

Het aantal manieren waarop je anderen kunt ontmoeten is groot. Daarbij is het ook niet altijd even makkelijk om te bepalen welke manier voor jou het beste is. Jij moet je er namelijk optimaal bij voelen. Weten in welke omstandigheden jij je lekker voelt is dus belangrijk. Afhankelijk van je eigen voorkeuren kun je anderen ontmoeten:

  1. via relatiebureaus
  2. op datingsites
  3. door uit te gaan
  4. door te adverteren in kranten
  5. middels het volgen van cursussen
  6. door te sporten
  7. etc.

Kies de optie die jou het beste ligt. Immers, als je niet van sporten houdt dan is de kans dat je iemand anders die ook niet van sporten houdt zult ontmoeten op de tennisbaan erg klein. Via de weg die bij jou past, zul je ook iemand vinden die bij jou past.

Kijk bij de links voor een aantal verwijzingen naar relatiebureaus en datingsites.

Ruzies

Hoe partners in een relatie omgaan met ruzies kan veel betekenen. Weten van je partner of van een potentieel partner hoe hij/zij omgaat met conflicten is cruciaal. Een onuitgesproken ruzie kan weken nasudderen en makkelijk weer tot nieuwe ruzies leiden. Vraag jezelf af hoe jij met ruzies omgaat. Vermijd je ruzies, ligt het altijd aan de ander, of laat je het 'overwaaien' dan dien je je te realiseren dat je daarmee een relatie niet altijd goed doet. Op een volwassen manier kunnen praten over problemen, de ander begrijpen en ook oorzaken bij jezelf durven zien, dat zijn ingrediënten voor een gezonde relatie. Praat ruzies uit, ga bijvoorbeeld nooit slapen voordat je elkaar weer recht in de ogen kunt kijken. Dat slaapt ook een stuk prettiger.

Flirten

Onderzoek heeft aangetoond dat flirten goed voor je is. Het contact met anderen zorgt ervoor dat je meer vertrouwen in jezelf krijgt en zelfs dat je er gezonder van wordt. Dit heeft op zijn beurt weer een versterkend effect op het positieve beeld dat anderen zo van je krijgen. Mensen die er gezond en vol zelfvertrouwen uitzien en die charmant zijn en op een warme manier communiceren, zullen als aantrekkelijk en succesvol worden beschouwd. Flirten is dus een aanrader (indien je op zoek bent naar een partner), vooral ook omdat de reactie van een ander snel inzicht geeft in diens karaktereigenschappen.