Te koop

Investeringen

De sterkte van een relatie lijkt vaak af te meten te zijn aan de duur van de relatie. Hoe sterker een relatie hoe langer deze immer stand zal houden. Behalve een investering in tijd zijn er nog meer investeringen die je in een relatie kunt hebben. Geld is bijvoorbeeld heel voor de hand liggend, zeker wanneer je samen gespaard hebt of een huis hebt gekocht. Ook het hebben van kinderen kun je zien als een forse investering in een relatie. Investeringen hoeven echter niet materieel van aard te zijn. Wanneer een relatie eindigt verlies je wellicht ook een hoop opgebouwde herinneringen.

Over het algemeen geldt dat hoe meer je geïnvesteerd hebt in een relatie, hoe moeilijker het zal zijn deze te beëindigen. Zeker wanneer het investeringen betreft die je niet 'mee kunt nemen' zoals tijd en moeite.

Er geldt ook hier echter een fijne balans tussen meerdere factoren. Wanneer er bijvoorbeeld weinig alternatieve partners bestaan en je hebt veel geïnvesteerd zul je sterk gebonden zijn aan je relatie. Als je echter veel alternatieven zijn en je hebt bovendien heel weinig geļæ½nvesteerd dan geldt dat je veel minder gebonden zult zijn.